Persamaan aneh Abraham Lincoln & John F. Kennedy


Antara persamaan aneh kedua2 presiden Amerika Syarikat.



Abraham Lincoln masuk kongres tahun 1846.
John F. Kennedy masuk kongres tahun 1946.
Abraham Lincoln terpilih jadi presiden tahun 1860.
John F. Kennedy terpilih jadi presiden tahun 1960.
Keduanya sangat peduli hak-hak sivil.
Kedua istri mereka kehilangan anak saat di gedung putih.
Kedua presiden ditembak hari Jumat.
Kedua presiden ditembak di kepala.
Sekretaris Lincoln bernama Kennedy .
Sekretaris Kennedy bernama Lincoln .
Keduanya dibunuh oleh orang dari daerah selatan.
Keduanya digantikan oleh orang selatan yg bernama Johnson.
Andrew Johnson, yg menggantikan Lincoln , lahir tahun 1808.
Lyndon Johnson, yg menggantikan Kennedy, lahir tahun 1908.
John Wilkes Booth, yg membunuh Lincoln , lahir thn 1839.
Lee Harvey Oswald, yg membunuh Kennedy, lahir thn 1939.
Kedua pembunuh terkenal dengan tiga namanya.
Nama keduanya terdiri dari 15 huruf.
Lincoln ditembak di teater bernama ‘Ford.’
Kennedy tertembak di mobil ‘ Lincoln ‘ dibuat oleh ‘Ford.’
Lincoln tertembak di teater dan pembunuhnya bersembunyi di gudang.
Kennedy tertembak dari sebuah gudang dan pembunuhnya bersembunyi di teater.
Booth dan Oswald terbunuh sebelum diadili.
Seminggu sebelum Lincoln tertembak, dia berada di Monroe , Maryland
Seminggu sebelum Kennedy tertembak, dia bersama Marilyn Monroe.

Lawak - Rim Yang Lucah

Lawak - Lampu Siling Yang Lucah


Rumah Orang Tua

Bapak sedang memandu membawa Atuk(Ayah bapak) dan Anak sulungnya(Cucu Atuk) di sebuah jalan raya di Kuala Lumpur, Bapak bawa sungguh laju macam F1, lalu Atuk menegurnya.

Atuk: Kau ni bawak pelan sikit kang langgar orang sapa yang susah, babi punya anak!

Bapak menyirap dengar kata Atuk, Dia hanya bersabar

Atuk: Kau ingat jalan raya ni macam jalan raya dulu ke bongok,bebal,haramjadah dah la bodoh sengal pulak tu! Ikut kan hati aku dulu tak kan aku lahirkan anak sial/haram macam kau ni, bawak laju macam pelesit... kalau aku lahirkan Michael Shuemaker takpelah jugak, kau tu bukan Micheal Shuemaker kau tu Ahmad Badigol Soot, Nama pun macam keturan babun belah mak kau dulu, kau ni memang dasar bajingan

Bapak terlebih extra menyirap, dia bawa laju sampai satu tempat dia perlahankan sedikit.. Atuk berubah fikiran

Atuk: Eh.. Ala anak ayah tadi ayah melawak saja jangan la ambil hati, ayahkan suka bergurau macam la tak kenal ayah hehe, bawak la laju-laju ayah suka bawak la macam Valentino Rossi, Alex Young ka.. sumpah ayah tak kisah nak, intan payung bapak ala bucuk-bucuk.

Bapak: Aik ayah tiba-tiba jadi baik ni tadi bukan main marah, apsal bapak? :)

Sekali Anaknya terbaca sesuatu di luar lalu bertanya kepada Bapak.

Anak: Bapak apa tu "RUMAH ORANG-ORANG TUA"?

SEX arts

source : carlkleiner

source : carlkleiner



source : carlkleiner

Iklan Rokok Paling Menusuk Kalbu





Lupakan iklan rokok sekarang ni. Kurang berkesan dari pendapat aku. Diaorang tak pandang foto2 kat kotak rokok tu. Apa kata kerajaan wajibkan semua pengeluar rokok kat Malaysia ni buat kotak rokok diaorang macam ni. Confirm banyak yang tertusuk kalbu.hahaha...

18SX - Naughty Monkey

Ni sapa yang ajar ni? Ni confirm selalu curi2 tengok cd b*** zoo keeper ni. Mcm2...Haih!!



Cool Nike Ads


Iklan Durex


Electronic Rock Guitar T-Shirt

T-Shirt ni sangat la cool! Last few month, housemate aku ada beli baju gini juga tapi yang Equalizer Bar tu la. Jeles tengok t-shirt tu. Rasa nak ragut je housemate.haha! Dahla sengaja bawa jalan2 kat campus time malam.cis! Kalau tak silap dia beli dengan harga RM60++. 

Antara specs yang baju ni ada :
  • Ble main apa2 lagu rock yang ko minat. Janji pandai goreng.:-)
  • Bunyi gitar rock yg real.
  • Ble main semua major chords.
  • Main dengan hanya ko wave kat pick magnetic kat string di baju tu.
  • Ada mini guitar amplifier letak kat ko punya tali pinggang.
  • Volume ble tune sampai 11.
  • Adjustable tone knob.
  • Time ko nak basuh, ko dapat tanggalkan komponen elektronik. So, takla component tu rosak kena air kan?
  • Ko beli baju ni ko dapat 2 magnetic pick.
  • Pakai bateri 4 x AAA tapi tak masuk dalam harga baju la. Beli sendiri. Tapi housemate aku ri tu da free bateri.
Sumber : http://www.thinkgeek.com



Target


Gambar ni aku rasa kat lapang sasar di Thailand. Rasanyala...betulkan kalau salah yee..Abang ni kalau tak bergaji juta2 memang berani mati la. Or dia ni terlampau yakin dengan skil orang yang menembak tu. Dahla muka tu duduk dengan penuh confident, tegak lagi bergaya.hahaha...

Kisah Paul Smith Mengelilingi Dunia Percuma Menggunakan Twitter


Paul Smith adalah seorang blogger Inggeris, penulis dan bekas eksekutif radio media sosial Advokat. Beliau mencipta istilah "twitchhiking" ketika ia mengelilingi dunia dengan menggunakan media jaringan sosial Twitter. Pada bulan Februari 2009, Smith memulakan Projek Twitchhiker, usaha untuk "mengelilingi seluruh dunia mungkin dalam 30 hari, bergantung hanya pada niat baik orang yang menggunakan media jaringan sosial Twitter." Peraturan-Peraturan projek adalah Smith boleh menghabiskan wang pada pengangkutan atau penginapan, dia hanya menerima tawaran bantuan melalui Twitter, rancangan perjalanan itu hanya boleh dilakukan sampai tiga hari di dan jika ia tinggal di mana saja selama lebih dari 48 jam, Smith harus meninggalkan perjalanannya. Setelah tiga puluh hari dan dengan bantuan lebih dari 11000 pengikut Twitter, Smith telah melakukan perjalanan sejauh Stewart Island di New Zealand, mendapat lebih dari £ 5.000 untuk amal.

Lawak Miss Universe - English

Miss USA, Miss Malaysia and Miss Singapore are being asked 3 simple questions:
It is the final round of the Miss Universe Pageant and the 3 finalists, Miss USA , Miss
MC: The first question is name me an electrical appliance starting with 'L' 
Miss USA : Lamp
Miss Malaysia : Light bulb
Miss Singapore : LADIO
Judge: No, no, Radio does not start with the letter 'L'




MC: I am going to give you 3 more chances; Now, name me an animal starting with the letter 'L' 
Miss USA : Lion
Miss Malaysia : Leopard
Miss Singapore : LABBIT
Judge: No, no, no!
MC: Your next chance. The name of a famous car that starts with 'L' 
Miss USA : Lexus
Miss Malaysia : Lamborgini
Miss Singapore : Lolls- Loyce
Judge: Oh my God!

MC: I am going to give you one last chance! Name me a fruit starting with the letter 'L'
Miss USA : Lemon
Miss Malaysia : Lychee
Miss Singapore , with full of confidence, smiles and says: LIEWLIAN !! (durian)

This is not the end of the story, the Judge consulted the board of judges to determine if Miss Singapore should really be disqualified; and they decided that since Miss Singapore was having so many problems With the letter 'L', they decided to give her another chance.

Judge: OK, the final question is : Name me a human anatomy starting with the letter 'L'
Miss USA : Lung (applause)
Miss Malaysia : Liver (even more applause)
Miss Singapore : LAN CIAU !!
The Judges fainted ..!


Related Posts with Thumbnails