Kasut 2 in 1.

Design kasut yang cool habes! design macamni la yang aku cari2 slama ni.tak perlu beli kasut dan selipar berasingan. Beli je kasut ni. Uzipped-kan tapak kasut ni, then ko akan dapat selipar free. 


Mega Machine











Lawak - Nike-Just Did It

James?


Muka budak laki ni macam kawan apek aku dulu kat secondary skool tapi xla sebengap ni rupanya....bengap lagi adala kot...hahaha...men2 ja bha..
Wooiii...apek!mana wa punya hutang ais lekim aa?lu talak bayar oo..hehehe...

Official Apple iPhone 4 Video

Mark Zuckerberg and His Girlfriend!



Siapa tak kenal Mark Zuckerberg iaitu founder Facebook yang menjadi kegilaan penghuni bumi ni. Sapa tak kenal brader ni bagus ko pegi setting facebook ko then deactivate account ko trus. Buat malu je. Mengikut info terkini, pengguna facebook adalah seramai 500++ juta orang dan ini menjadikan income nya semakin masyuk. Ranking nya dalam 400 terkaya telah mengatasi kekayaan founder Apple Inc iaitu sebanyak $ 6.9 billion baru2 ini.

Balik kepada cerita asal, mungkin ramai yang belum mengenali girlfriend taiko facebook ni. So, nama GF beliau adalah Priscilla Chan yang sedang dalam tahun ketiga pengajiannya sebagai student Medic. Diatas merupakan foto2 beliau bersama billionaire termuda Amerika Syarikat.

Cool - Mini Gundam Girl

Lawak - Helmet

Lawak - Pengantin Perempuan?




Creative - Math ads

source : habeeb.com

Taman Bergantung Babylon Moden


Kemataian ATAU kematian? - Confirm fail spelling test!

Creative - McD Cool Ads



Creative Graffiti








Source :

  1. nuezz
  2. phlegm
  3. osgemeos

Harga Emas Meningkat Melebihi Paras $1300.



LONDON (AFP) : Harga emas melonjak ke rekod tertinggi di atas 1,300 Dollar pada  hari Jumaat. Hal ini turut menyebabkan harga logam perak turut meningkat  setelah 30-tahun, atas permintaan pelaburan yang mendorong logam berharga meningkat  kepada paras yang lebih tinggi.


Harga emas mengatasi sebuah rekod 1,300.07 dolar per ounce dalam perdagangan petang semalam di London Bullion Market kerana para pelabur mencari pelaburan alternatif untuk wang mereka di tengah ketidakpastian yang meningkat dalam prospek ekonomi global. Harga logam perak meningkat kepada 21,44 dollar per ounce, paras tertinggi sejak September 1980. 


Menurut penganalisis Research SEB Komoditi Filip Petersson, harga emas di pasaran didorong oleh ketidakpastian yang tinggi terhadap ekonomi Amerika Syarikat dan Eropah.


Kenaikan harga logam emas dan perak juga didorong oleh permintaan berterusan daripada dana exchange traded (ETF). ETF membolehkan peniaga untuk melabur wang lebih mudah dalam komoditi, tanpa perdagangan di pasaran masa hadapan. Logam tersebut tersenarai  sebagaimana saham dan secara luas dianggap sebagai cara yang murah dan rendah risiko pelaburan.


Beberapa bank pusat di Asia juga melakukan kepelbagaian dalam cadangan mata wang mereka kepada lebih jauh, bahkan pada paras harga yang tinggi pada masa kini. Selain itu, kepentingan utama pelabur tidak berkurangan dan emas dicari untuk dijadikan sebagai 'mata wang yang stabil'.


Kenaikan harga emas ini turut dipengaruhi oleh kelemahan mata wang AS, menyebabkan logam yang diniagakan dalam dollar lebih murah untuk pembeli yang menggunakan mata wang yang bernilai tinggi dan cenderung untuk menggalakkan permintaan dan belian. Harga emas dan perak telah meningkat sekitar 30 peratus sejak tahun lepas pada yang sama.


source : yahoo news

Portable Photo Studio




Portable Photo Studio ni aku jumpa kat thinkgeek.com. Sapa2 yang minat shoot gambar tu memang berbaloi-baloi la beli benda ni. Lagi2 yang suka travel sambil shoot gambar. Harga portable studio ni USD 49.99. Kalau convert pegi RM, adala dalam RM160++. Harga tidak termasuk kamera digital.

Dalam pakej ni, ko akan dapat :
  • Photo lightbox yang boleh dilipat bersaiz 16 inci persegi.
  • Dua lampu 35 watt.
  • 6 - 7 inci mini tripod.
  • Beg nylon untuk simpan benda ni bersaiz 9 x 4 x 8 inci.


Related Posts with Thumbnails