Tupai Lapar Punca VadalismePolis membatalkan usaha-usaha untuk memburu suspek vandalisme yang telah merosakkan beberapa kereta setelah mendapati punca sebenar adalah sekawan tupai lapar.

Pencarian suspek telah digerakkan setelah didapati tujuh kereta dipotong atau dirosakkan kabel brek ABS dan beberapa orang pemilik rumah mendapati kabel telefon rumah mereka terputus. Namun, usaha untuk mencari suspek telah dibatalakan setelah didapati punca segala masalah vandalisme tersebut datangnya dari sekawan tupai lapar.

**************************************************************************************************************************
Zaman sekarang, hutan banyak diterokai atas alasan untuk pembangunan. Kita tidak sedar bahawa hutan juga mempunyai penghuninya yang banyak bergantung kepada hutan untuk mencari sumber makanan, minuman dan tempat tinggal. Setelah hutan habis dilapah dengan rakusnya oleh manusia gila duit, maka haiwan-haiwan tiada pilihan selain mencari sumber makanan di kawasan manusia. So, kalau haiwan-haiwan ini secara tidak sengaja merosakkan harta benda semata-mata untuk mencari makanan, janganlah terus menyalahkan mereka. 

*Save The Forest People!!No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails