Info - The Most Dangerous Animal

Korang setuju tak? Bagi aku, "The Most Dangerous Animal" adalah tajuk yang sesuai sangat. Antara sedar tak sedar, kalau tengok sekeliling manusia lah paling merbahaya. Tak percaya? Cuba pergi baca newspaper atau online news, ada tak terbaca kes bunuh orang, penderaan bayi, rogol, dan banyak lagi. Dan sudah tentu semua ni dilakukan oleh manusia juga kan. 

Cuba korang tengok haiwan. Takde kan korang tengok diorang ni berbunuhan sesama spesies kan? Standard lah kalau gaduh-gaduh sikit kan? Ni pula manusia sanggup berbunuhan. Aku sembelih ayam hidup pun tak sanggup. 

Pernah tak korang tengok haiwan dera anak diorang? Gigit anak dia yang comel sampai mampus? Tak kan? Sedangkan singa yang ganas tu pun jaga anak-anak dia dari musuh. Tikus yang pengotor tu pun jaga anak dia. Jadi, kenapa manusia sanggup mendera bayi or anak-anak dia? Stress? Aloo kawan! Tengok baby yang comel pun ko masih stress ke? Hmm..dunia-dunia.

photo via thisblogrules


No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails